İşadamları: Enflasyondaki düşüş sevindirici

Haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bursalı işadamları, düşüsün sevindirici olduğu görüşünde birleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, haziran ayında ÜFE ve TÜFE'de yaşanan gerilemenin sevindirici olduğunu belirtti. Tak, enflasyondaki düşüşün temmuz ve ağustos ayında sürmesini beklediklerini ifade etti. Arif Tak, ?Türkiye'de enflasyonda kalıcı başarıyı yakaladı. Akaryakıt fiyatlarının düşmesi ÜFE'ye olumlu etki yapıyor. Düşüşün sürmesini umut ediyoruz.? diye konuştu.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Avrupa ekonomilerinin krizde olduğu bir dönemde ekonomiden üst üste iyi haberler geldiğini söyledi. Eyüp Kutlucan, haziran ayında enflasyonun hem ÜFE'de hem de TÜFE'de gerilemesinin olumlu bir gelişme olduğunu da kaydetti. Kutlucan, ÜFE'nin yıllık bazda TÜFE'den daha az yükselmesinin ise üretim açısından daha da olumlu bir sonuç olduğuna dikkat çekerek, ?Bu maliyetlerin daha az arttığını gösteren bir gelişmedir. TÜFE'nin Temmuz ve Ağustos aylarında daha da aşağıya inmesini bekliyoruz.? diye konuştu.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, haziran ayında enflasyonun beklentilere uygun olarak aşağıya indiğini söyledi. Tüm Ahşap Ambalaj ve Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu şunları kaydetti: ?Ekonomimiz büyüyüp üretimimiz artarken fiyatların geri gelmesi piyasalara olumlu etki yapıyor. Mevsimsel etkiler ve enerji, fiyatlarındaki gerileme ile ekonomimiz başarılı bir süreç geçiriyor. AB'nin kriz ile boğuştuğu süreçte bunlar güzel haberler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber